Metsä on parhaillaan mustikoita pullollaan. Valitettavasti ei yhtä pullollaan kuin viime kesänä, mutta oikean paikan löytyessä satoa saa rohmuta kiitettävästi. Meillä metsässä kulkee mukana myös mustikkarohmu nimeltä Aida. Koirakin tietää, kuinka erinomaiselta tuoreet marjat maistuvat suoraan varvuista suuhun poimittuna. Erään mustikkametsässä vietetyn päivän jälkeen Kodin Kuvalehden resepti toimi inspiraation lähteenä herkuttelulle. Resepti on muokattu omaan makuun sopivaksi, eli makean ja happaman yhdistelmästä pitäville. Tämä sopii jälkkäriksi, aamiaiseksi, kahvin kanssa… Milloin vain!
MUSTIKKABLINIT
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl muita kaapista löytyviä jauhoja (esim. graham-, speltti- tai ohrajauhoja)
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 prk ranskankermaa
mustikoita niin paljon kuin kehtaat laittaa (vähintään 2 dl)
Vatkaa munat ja sekoita ne maidon ja ranskankerman kanssa. Sekoita kuiva-aineet joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Lisää mustikat lopuksi ja sekoita taikinaa sen mukaan, kuinka violeteista blineistä tykkäät. Paista blinejä molemmilta puolilta matalalla lämmöllä, jotta ne ehtivät kohota kypsyessään. Blinipannun puutteessa voi käyttää lettupannua. Ohjeesta valmistuu 5-6 blinin kokoista herkkua. Tarjoa tuoreiden marjojen ja vaniljajäätelön kanssa.
Meillä on vielä litra mustikoita Nuuksion reissulta jäljellä, joten pitää varmaan kokeilla tätä reseptiä!
Onhan teillä seuraavana ravintolapäivänä oma pop up? Olen ensimmäisenä jonossa 🙂
Oletko jonossa, jos kokoamme ravintolapäiväkojun menun takapihan nokkosista? 😉