Näkymiä sienimetsältä

8 syys

Alkusyksyn aurinkoinen ja lämmin viikonloppu houkutteli meidät pakkaamaan rinkkamme ja suuntaamaan Nuuksion kansallispuistoon. Tähän aikaan vuodesta metsässä liikkuessa herkulliset sienet siintävät tavoitteissa. Onneksi niistä ei tarvinnut vain haaveilla, vaan saimme runsain mitoin viemisiä kotiin. Syyssaaliin lisäksi nautintoa tuottivat upeat maisemat ja metsän hiljaisuus. Kaksi päivää kestänyt akkujen lataus tuli todella tarpeeseen runsaasti puuhaa sisältäneen viikon päätteeksi.
metsamaja-1768

metsamaja-1876

Kaikkeen kauniiseen ei kannata koskea.
metsamaja-1763

Lauantain patikoinnin päätteeksi päivä jatkui lämpimänä, mutta taivaalle alkoi ilmestyä surrealistisia pilviä.
metsamaja-1802

Leiripaikan valloituksen ja teltan pystytyksen jälkeen järvimaisemaan piirtyi jälleen taiteellisia näkymiä.
metsamaja-1814

Miten tässä malttaa mennä nukkumaan?
metsamaja-0105

Sunnuntaiaamu sarasti koleana, mutta lupasi paljon alkavalle päivälle.
metsamaja-1829

Tämän tikan kanssa on turha lähteä kisaamaan niskan kestävyydessä.
metsamaja-1854

metsamaja-1909

metsamaja-1893

Kahden metsässä vietetyn päivän jälkeen mukaan oli tarttunut suppilovahveroita, mustatorvisieniä, haperoita, rouskuja, orakkaita, lampaankääpiä ja kuvassa näkyviä varsinaisia aarteita. Sieniruokien huono puoli on siinä, että ne maistuvat usein runsaalla kermalla tai smetanalla höystettynä. Välillä täytyy saada herkutella, mutta sieniä syödään meillä melko usein. Vaihtoehtoversiot sieniherkuista ovat siis tervetulleita tähän arkeen. Kokeiluun lähti pääasiassa öljypohjainen tattipasta, eikä lopputuloksessa ollut häivähdystäkään pettymyksestä.
metsamaja-1700

HERKKUTATTIPASTA (2-3 annosta)metsamaja-1756

2-3 herkkutattia

3 kynttä valkosipulia

pieni nokare voita

kylmäpuristettua oliiviöljyä

spaghettia tai tagliatellea ruokahalun mukaan

suolaa

mustapippuria

lehtipersiljaa

parmesaanijuustoa

Viipaloi herkkutatit ja lohko valkosipulinkynnet. Lisää pannuun nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Kuullota tatteja ja valkosipulia miedolla lämmöllä pannussa. Lisää sekaan hieman merisuolaa.

Laita tattien kuullottuessa suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Keitä spaghettia tai tagliatellea kunnes se on al dente. Valuta lävikössä.

Lisää spaghetti pannuun, kaada päälle reilulla kädellä hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä. Rouhi myllystä mustapippuria ja silppua joukkoon lehtipersiljaa. Sekoittele.

Tässä vaiheessa tuoksu on jo houkutellut paikalle tuvan täydeltä nälkäisiä. Annoksiin pinnalle vielä vastaraastettua parmesaania, niin makuelämys on täydellinen.

Mainokset

2 vastausta to “Näkymiä sienimetsältä”

  1. Laura 9.9.2013 klo 10:02 #

    Upeita kuvia ja herkulliselta vaikuttava resepti!

  2. Noora N 12.9.2013 klo 19:32 #

    Jaksan aina ihastella näitä kuvia! Itseltä kun tuo taito (ja välineistö) uupuu pahemman kerran… : D Mutta kiva kun sain linkin sun blogiin, vähän eri tyyppinen blogi mulle seurattavaksi! Tästä pääset samalla kurkkaamaan mun räpellystä. 🙂

    http://pienetilotjasuuretajatukset.blogspot.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: