Kevään hehkua

23 Huh

metsamaja-7739

Tänä vuonna saamme nauttia luonnon talviunien päättymisestä niin aikaisin, että minun on vaikea muistaa meidän elävän vasta huhtikuuta. Pääsiäisenä lähdimme mieheni ja koiramme kanssa samoilemaan päiväksi Meikon luonnonsuojelualueelle Kirkkonummelle. Vastassa oli paljon enemmän elämää kuin osasin odottaa. Kevät on jo pitkällä!

Heti ensimetreillä meitä tervehti sukkela sammakko, joka vartioi kutukatrastaan.

metsamaja-7519

metsamaja-7743

Kovin montaa askelta ei tarvinnut kävellä Meiko-järven rantaviivaa, kun vastaan tuli runsain ikinä kohtaamamme sinivuokkomeri. Sinivuokkoja oli lähes kaikkialla monen kilometrin matkalla. Toki muutama valkovuokkokin kurkotti kohti aurinkoa, mutta ne jäivät vähemmistöön sinisyyden keskellä.

metsamaja-7636

Kohtahan täällä on kesä!

metsamaja-7594

Onneksi pääkaupunkiseudun kupeessakin pääsee istuskelemaan tällaisissa maisemissa auringon lämmössä eväsleipä ja kahvikuppi kädessä.

metsamaja-7726

Metsästä löytyi myös sellaisia kukkia, joita emme tunnistaneet. Osaisiko joku lukijoista sivistää meitä, mikä kasvi mahtaa olla kyseessä alla olevassa kuvassa? Nämä pinkit, polvenkorkuiset pensaat toivat mieleeni Suomen metsien version kirsikankukkasesongista.

metsamaja-7622

Silloin ymmärtää olevansa rauhallisessa ympäristössä, kun kuulee muurahaiskeon kuhinan. Toiset ne työskentelevät minkä ehtivät, mutta minä vain seuraan ja lataan akkujani.

metsamaja-7647

Mitä kuuluu leppäkertun kevätpuuhiin?

metsamaja-7685

Hyvin pian metsäretkiini sisältyy muutakin kuin luonnon ihastelua. Villivihannesaika on alkamaisillaan, joten Metsämajassa päästään taas herkuttelemaan.

metsamaja-7673

2 vastausta to “Kevään hehkua”

  1. Veronica 23.4.2014 klo 19:58 #

    Mä tiedän, mä tiedän!! Se on näsiä (http://www.luontoportti.com/suomi/fi/puut/nasia). Mun äidin pihassa kasvaa tuommonen ja just ihailin pääsiäisenä et miten ihanasti se kukkii. En oo aiempina vuosina koskaan sitä huomannu, vaikka se on siis ollu siinä lähes koko lapsuuden ajan.

    • Metsämaja 23.4.2014 klo 20:27 #

      Mahtavaa, että tämä mysteeri ratkesi näin nopeasti. Kiitos, Veronica!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: