Poimulehteä pöytään

28 touko

Poimulehtiä löytyy monelta nurmikolta, joten lähdetäänpäs laiduntamaan! Poimulehtikeitto sopii makumaailmaltaan erittäin hyvin pinaattikeiton ystäville ja on helppo valmistaa.

kuva 3-2

Keittoon tarvitaan lipstikkaa, joka on tutustumisen arvoinen maustekasvi. Sen saa laiskempikin puutarhuri kukoistamaan. Erityisen laiska tai kiireinen puutarhuri löytää lipstikkansa kaupan yrttihyllystä.

Maku on voimakas ja suorastaan lihaisa. Lipstikka syventää erityisesti kasvisruokien makuja.

20140521-001

Ensimmäistä kertaa tein tätä keittoa Marttojen villivihanneskurssilla. Kyseisellä kurssilla opin tunnistamaan ja hyödyntämään monia rikkaruohoja. Nyt nämä rikkaruohot ovat saaneet ylennyksen gourmet-ainesten joukkoon.

Olen taas mennyt vähän muokkaamaan ohjetta, kun en osaa olla muokkaamattakaan. Mutta tämä ainakin on hyväksi todettu.

Keiton lisänä tarjoillaan täyttävää kasvispannukakkua, jonka ohjeen nappasin käyttöön Hyvä Terveys –lehden numerosta 1/2014. Sekin ohje on muokkautunut vielä maukkaampaan muotoon.

PERUNA-POIMULEHTIKEITTO

5 – 6 perunaa
1 purjo (saa olla iso)
3 – 4 dl hienonnettua poimulehteä
1,5 l vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
lipstikkaa
ruohosipulia
n. 1 dl kermaa
suurustetta (esim. Maizena)

Kuori ja lohko perunat. Huuhtele halkaistu purjo ja paloittele. Huuhtele poimulehdet ja silppua vähän. Lisää kuumaan keitinveteen perunat, lipstikka ja purjo. Keitä lähes kypsiksi. Lisää poimulehdet ja ruohosipuli ja keitä vielä hetki. Soseuta keitto. Jos keitto tuntuu liian litkulta, voit suurustaa sitä tässä vaiheessa. Lisää lopuksi kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

KASVISPANNUKAKKU

3 kananmunaa
7 – 9 dl kevytmaitoa
4 dl spelttijauhoja
1 dl kauraleseitä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
n. 5 dl raastettuja kasviksia (Voit käyttää jääkaapissa lojuvat juurekset ja muita kasviksia. Hyviä ovat esim. porkkana, palsternakka, kaali, kesäkurpitsa.)
1 dl (lehti)persiljaa
voimakasta juustoraastetta omantunnon mukaan (esim. Parmesan)

Vatkaa munien rakenne kunnolla rikki ja sekoita joukkoon maitoa. Valuta kasvisraaste siivilässä, jos se on kovin kosteaa tai vähennä vastaavasti maidon määrää. Lisää kaikki muut ainekset hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota hetki.

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Öljyä leivinpaperi kevyesti ja kaada taikina päälle. Paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa keskitasolla 35-45 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis rusketus.

20140521-002

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: