Mansikka-balsamicopizza

13 Hei

20140713-002

Nyt on pistetty yhteen monta klassista makuparia! Mansikkaa ja balsamicoa testasin viime kesänä ensimmäistä kertaa tyytyväisyyttä hykerrellen. Pistaasi, basilika, mozzarella ja oliiviöljy ovat balsamicon kanssa klassisessa italialaisessa liitossa keskenään. Nyt mansikka on otettu mukaan raikastamaan tätä tuttua ja turvallista yhdistelmää.

Tämän ohjeen bongasin Maku-lehden numerosta 3/2014. Pienellä hienosäädöllä siitä saatiin aikaiseksi oikein jännän maukas, uudenlainen pizzakokemus.

MANSIKKA-BALSAMICOPIZZA

POHJA

25 g hiivaa
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

PÄÄLLE

1 1/2 dl balsamiviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
250 g mozzarellajuustoa viipaloituna
200 g mansikoita
1/2 dl basilikanlehtiä
1/2 dl pistaasinsydämiä rouhittuna
hiukan merisuolaa

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikinaan hyvä sitko, jolloin se ei enää takerru sormiin.

Kohota taikina lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Mittaa balsamiviinietikka kattilaan. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä puolisen desilitraa. Jäähdytä ja jätä odottamaan.

Kauli taikina kahden leivinpaperin päällä neljäksi mahdollisimman ohueksi, pyöreäksi pizzapohjaksi.

Esipaista pizzapohjia 250–asteisessa uunissa 2–3 minuuttia.

Voitele pohjat kevyesti oliiviöljyllä. Päällystä ne mozzarellaviipaleilla.

Paista pizzoja uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut.

Rouhi hiukan merisuolaa paistuneen mozzarellapinnan päälle.

Asettele kypsien pizzojen päälle mansikkaviipaleita, basilikanlehtiä ja pistaasirouhetta.

Koristele kokoonkeitetyllä balsamiviinietikalla.

Tarjoa heti.

20140713-001

Jätä kommentti