Koivunlehtisima

5 Hei

Metsämajassa on tänään nautittu helteisestä heinäkuusta missäs muualla kuin metsässä. Ensimmäiset mustikat sai jo pistää suuhun. Niitä on tänä vuonna tulossa ihan valtava määrä, jes! Myös ensimmäiset pienet kantarellit maistuivat leivän päällä.

Kuumana päivänä kylmät juomat tekevät kauppansa, joten Metsämajassa kokeiltiin ihan hiljattain Kotivinkin nettisivuilta löytämääni ohjetta koivunlehtisimasta. Ohje tulee meillä vakikäyttöön, sillä juoma on hyvin raikasta eikä liian makeaa. Tämä on varmasti ihan parasta kevään ensimmäisistä koivunlehdistä valmistettuna, mutta sitä voi hyvin valmistaa siihen asti, kun lehdet ovat vielä vihreitä ja hyvännäköisiä.

Koivunlehtisima ei ole yhtä hapokasta kuin perinteinen sima, joten valmistuskin käy reilussa vuorokaudessa. Juomaan käytetään rauduskoivun lehtiä, jotka saattaa sekoittaa lähinnä hieskoivun lehtiin. En sitten tiedä kuinka oleellista on, että juomaan tulee nimenomaan rauduskoivun lehtiä.

20140516-9591

KOIVUNLEHTISIMA

n. 2 l rauduskoivun lehtiä
1 sitruuna
400 g sokeria
5 l vettä
herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Huuhtele lehdet ja pese sitruuna hyvin. Viipaloi sitruuna. Kiehauta vesi ja kaada se lehtien sekä sitruunan päälle. Lisää sokeri. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Jätä sima käymään huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Pullota juoma ja viilennä se jääkaapissa. Jäähtynyt juoma on valmis tarjottavaksi.

20150705-7912

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: