Hevosvoimaa

23 Mar

metsamaja-3026

Eläimissä – erityisesti hevosissa – on jotain ihmeellistä, sillä ne tartuttavat minuun suunnattomasti energiaa. Miten esimerkiksi rauhallisesti paikoillaan seisova hevonen onkin niin piristävä seuralainen? Minä olen koukkuuntunut näihin isoihin eläimiin jo pikkutyttönä. Hevoset ovat kulkeneet ajatuksissani ja teoissani kohtuullisen nuoresta iästäni huolimatta jo yli 20 vuoden ajan.

Vuosia sitten omistin aivan upean hevosen. Tämä Suomi-filmien kuningas, Raston Poika, on näiden kuvien hevonen. Kiireinen nuori aikuisuus ja sitä kiireisemmät opinnot pakottivat minut luopumaan hevosestani. Onneksi ymmärsin jo silloin vuosia sitten, että Rasse pääsi erittäin hyvään kotiin. Erityisesti nyt oman vammautumiseni jälkeen ymmärrän, kuinka tärkeässä tehtävässä Rasse on saanut loistaa viime vuodet.

metsamaja-2863

Rasse on terapiahevonen. Ihmisen ei tarvitse olla edes millään tavalla sairas, jotta saa kokea tämän hevosen voimauttavan otteen. Miten Rasse sen tekee? Se on täydellisesti läsnä.

metsamaja-2990

Hevoselle voi jutella päivän tapahtumat – sekä ilot että murheet – ilman minkäänlaista huolta arvostelusta tai suorituspaineista. Tallin ulkopuolisessa elämässä saat tehdä tai olla tekemättä ihan mitä vaan, mutta hevosen karsinassa olet aina yhtä hyväksytty.

metsamaja-2893

Hevosten seurassa oleskelu ja puuhastelu on minun yksi tehokkaimmista lääkkeistäni. Se tuottaa iloa ja saa sydämen pomppimaan vastarakastuneen lailla. Erityisesti jos hevonen yhdistetään luonnossa liikkumiseen, niin paraneminen/ kuntoutuminen/ eheytyminen/ voimaantuminen (Mitä kaikkia niitä hienoja termejä onkaan?) on väistämätöntä.

 

 

 
Minua helpottaa tieto, että siellä se Rasse odottaa, että tulisin taas piipahtamaan ja kertomaan kuulumisia. Myös se tieto tuo iloa, että Rasse vastaanottaa muitakin elämän murskaamia ihmisiä halaamaan ja tuntemaan suuren suomenhevosen lämmön. Minteli

metsamaja-2885

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: